Finspångs bågskytteklubb

Börja skjuta bågskytte?

Skjuta pilbåge.

Att skjuta pilbåge är inte bara roligt, utan utvecklar även koncentrationsförmågan och diciplin hos skyttarna. Det är samtidigt ett mycket trevligt sätt att träffa nya människor och utöka sin bekantskaps krets.

Vad krävs för att kunna skjuta?

För att kunna börja skjuta pilbåge ser vi helst att man är 10 år eller äldre, detta på grund av fysiologiska anledningar. När det sedan gäller hur gammal man kan vara så finns det i stort sätt inga begränsningar, så länge man man orkar dra upp bågen så är det bara att köra på.

 

 

Vad behöver jag för grejer?

När du kommer till oss behöver inte ha någon egen utrustning utan får låna pilbåge,koger, pilar och allt som du behöver när du börjar skjuta. Dom första gångerna du kommer upp och provar på så kostar det naturligtvis inget. Om du sedan tycker det verkar roligt och vill fortsätta (vilket vi naturigvis hoppas att du tycker) så kan du börja i våran bågskytteskola.

 

Vika tider är träningen och vad kostar det?

Nybörjar träningen och bågskytteskolan tränar på måndagar och onsdagar klockan 18:00 till 19:30. Kostnaden för att delta i bågskytteskolan är 250kr/läsår (2 terminer). För mer information om bågskytteskolan eller om du har frågor så skicka ettmail till Kerstin Kättström eller ring och prata med henne på telefon nummer 0122-14027 så försöker hon svara på alla dina frågor.

 

Vad har vi för anläggning?

I våran fina anläggning kan vi skjuta innomhus på avstånd upp till 18 meter, men vi har även en utomhusbana för tavelskytte där vi kan skjuta upp till 90 meter. I anslutning till våran innomhuslokal har klubbmedlemmarna även tillgång till en jakt och fältbana vilken naturligtvis även nybörjarna kan utnyttja tillsamans med våra tränare. Vår anläggning är också anpassad för att personer med funktionsnedsättning ochså ska kunna utnyttja den.

 

Finspångs bågskytteklubb önskar både unga som gammal hjärtligt välkommna att prova på att skjuta båge.

 

 

Våra tränare.

I klubben finns ett flertal olika ledare och tränare. Alla våra ledare har utbildning inom bågskytte på olika nivåer.

 

Kerstin Kättström är klubbens ansvariga för all nybörjarträning och är ungdomsledarnas representant i styrelsen. Det händer till och från att Kerstin plockar fram en båge och skjuter, men oftast jobbar hon hårt med våra ungdomar och gör ett kanon jobb med dom. Kerstin har jobbat innom klubben sedan 1993 och är utbildat som Steg 2 tränare.

 

 

Marie Lövfroth är ungdomstränare och tar hand om våra nybörjare.

Marie är en person som är mycket aktiv i skyttet och man ser henne ofta ute på tävlingar. Marie har varit en mycket aktiv medlem sedan 2004 och är utbildad som Steg 1 tränare.

 

 

Olle (bagarn) Ericsson är en jättekänd person som man knappast behöver presentera inom bågskytte Sverige. Han är och har altid varit en mycket duktig skytt under många år,samtidigt som

han är han en mycket uppskattad och omtyckt person och innom klubben. Olle hjälper till med både nybörjar träning och tar även hand om grupper som kommer för att skjuta.Olle började sin bågskyttekariär 6 Juni 1966 och är utbildad som Steg 3 tränare.

 

Postadress:

Finspångs BSK - Bågskytte

Bo Andersson, Mellangrindsvägen 22 B

61237 Finspång

 

Kontakt:

Tel: 0122-15509

E-post: bo.inger.andersson@telia.com